Leadership role.

Now, I'm in a situation of in the middle.

This phase is really important to me, that why, I can sacrifices 1 hour of my study week to type thing, for that it can't be lost in my mind.
*Huh, just realize that I really not use to type and post in this blog anymore.

 Okay okay, its like this. I give you a picture of it.

Imagine that you're a leader now, and you have a group of 60++ people to handle. The challenges are, to give this 60++ people to know, and really understand a new concept.

Konsep yang baru, dan ramai yang tak boleh adapt dan faham.
And also, you don't have a good personality,don't have strong character and people around you really don't respect you and will say bad things about you and blaming you in every aspect.

Its a big O concept, like want to change the mindset of people. Like bring a new world to them.
and No, this not happend to me, but to my leader.

She don't have the thing to show that she is a great leader as to gain the respect from others.
Okay, not is she don't, but she can't show it that much as people around have so much hatred on her.

I pity her, but I really sorry that I still finding the way to make people around us also understand the things that she and me understand. The concept, and the world that she going to put and inserted in the 60++ people's mind. Its hard .

Yah, people usually blaming, I don't know why, they don't find out why it happens yet. Just blame. Like you don't know the word not perfect. There is no perfect people. They are just per'fake'.

I just you guys opinion on it. What your action on it if it happend to you?. This things really challenge me, to take up her role and to put my feet on her shoes. I usually imagine, what if I have to face it. What will I do.

Huh, I meant to keep this post like 99% in English. A band 3 girl type in broken english and the post will be bored. So not everyone will read this post. Only the interest one will do. 
huahuahuha. 

Feeling arggh. Just found out that it easy to make song. 
the lyrics is just neng neng neng nong neng and bla bla.
Come on lah.What the hell is that.

             

terbang july.

okay.its july.finally.
ade banyak benda nak jadi masa julai.

first.upu,bakal bagitau kat mana diorang nak campak aku.nak letak aku kat mane
nak tentukan mase depan aku.nak putuskan aku blaja jauh ke tak.
aku selalu doa,bile aku bukak laman web dy tu,aku nampak bende yang memuaskan@mengembirakan
yang bole bawak aku gembira sampai aku boley lompat dan tiba tiba terbang.

wah.aku dah besar dah.dah nak masuk universiti.

tapi,yang pelik tu,aku pun tak tau,aku nak doakan kos yang aku nak.
tak kesahlah.aku dah usaha.sekarang aku serahkan seratus percent to god.

eh eh,bagusnye.dah tahap ni pun,tak tau ape dy nak kan.

korang.as you all's know.*artis sebentar.
aku semakin baek,dedikasi dan berkualiti dalam meningkatkan prestasi
dalam kerjaya ini.*artis dua bentar.
wa,dah pegang gaji dah bro.*ciput je.akaun tabung haji adek aku lagi tinggi.



ade jugak budak budak ni nak maen Memory Test kat aku.
ingat aku ade mase agaknye.

"ha,kak,macam biase."
"err,ehh,takde mase aku melayan kau,manelah aku ingat.ko ingat ko je dalam sekolah ni.
ade berjuta juta lagi bende aku kene ingat tau *makcik bebel panjang.
"cepat kak,saya cabar akak,saya suke minum ape?".
*dalam hati,mahu saja saya tabrak budak ini*
"err,ha,err,ah"
"kejab kejabb,haa dah ingat dah!.Air kotak delite Guava ni kan"
"Pehh,saye tau akak tau punye,betullahh"
"Yeahh!.akak betul!.*aku terjerit kuat.sampai budak laen pelik*
#aku malu semdiri
*then,dy blah lepas letak RM1*

teror tak,teror tak.
give a big clap!.

tapi,aku still ade masalah ni
"kak,tadi akak salah baki,saya baki 5hinggit,then akak pulang 7hinggit"
*jujur.jujur sejujurnya.

tak wey,lets me explain first.
korang bayangkan,ala,takkan korang tak pernah pegi koperasi sekolah.adekan.
tapi mase korang pergi tu,opkos ramai yang jage kat kaunter,
sekolah ni ade pengawas koperasi,sekolah aku dulu tak pun,
serta pakse je.takde mane nak bagi elaun.kooperasi kecik je.

korang bayangkan,seramai orang beli tu,
kaunter ade dua,and then kau sorang je kat tengah layan semua jenis manusia tu.
kaunter ade dua,satu perempuan,satu lelaki.
bile aku jage kaunter lelaki,
budak perempuan,kau tau jelahh,mase boleh tunggu lame lame.
aku perempuan.aku tau.

bile jage kaunter perempuan,
yang lelaki mulalah,nyanyi bagai.berlagu lagu.tolak tolak,
riuh nak gile.

#Im supposed,cut myself into two.

kadangkadang,aku jadi gangster sikit.
ohoii!,sabau lahh.

tulahh,tapi,kalau tak macam ni pun,
sebenarnye aku bosan,dan berharap.ade budak datang.nak beli gule ke,nak photostat ke.
haritu ade,sampai budak tu,makanan dy kene rampas cikgu,depan mata aku.
beli lagi mase kelas,kan dah cakap,

#aku bosan sampai aku buat decision untuk bawak novel.

mula mula konon nak bace novel cinta.tak lame.aku bawak sekali je.
sekali aku bukak.aku tutup balek.
aku memang tak boleh bawak subject ni.#baget.

then,aku bawak novel thriller.kejam.bunuh membunuh.
hamek kau,sikit aku tak jengok cermin koop tu,
nak tengok kot kot orang datang.
aku dah masuk ke alam tu.haha
setiap kali orang ketuk.aku,
"isyh,kacaulahh.ecehhh,marah pulak"

yelah,duduk sorang sorang,bilik air cond.kalau kau melalak sorang sorang pun,takde orang dengar.
sape je kesahkan kau.

thanks jugak to my senggek phone.Nokia Express Radio
phone yang maseh mempraktikkan tekan tekan keypad.
haha,tapi,radio kuat.pasanglah sesuka hati.tanpa pikir anda tak bawak earphone pun hari tu.
#promote.kau ade? #eceh double A.*azwanali kau.

tulah teman aku.pagi petang.siang malam.*ehh,bukan azwan ali.phone tu.

aku melalak pun,sape dengar.tapi cover sikit oii.
kadang kadang,ade cikgu,maen terjah je masuk.
malu,kat situ tak banyak meja,tapi maseh banyak kabinet.nak sorok muke tu.

second.*dah berlambak ngomel,baru masuk second.
ingatkan balek,tak yah scroll,
first tadi pasal UPU.
second,
family smue dah sdia,nak siapkan barang smue
entire family dah pack,
aku maseh belum.
tak tau ape nak bawak.
guys,,we going to LOndon.
UNITED KINGDOM
 nak tengok si ayu pakai jubah besar tu.
yelah,first class honour sey.tabik tabik!.

so,excited muach.
haha,aku just nak amek gambar je ni.
ambik banyak banyaka.

hope its gonna be,a fantastic trip.
and not just a trip,or vacation
but,journey,of finding myself.who seem to be not sure about herself.

kay ahh,malas nak edit .nak tido.tomorrow monday.Remember?.-opiepelangi.

meh layan guba kejab.
GUBA-gabriel robert.sabah ba!.


jangan prejudis.

wat a long day.
hari ni satu hari pusing pusing melaka bagai nak gile.
start pukul 8.smpi dekat pukul 12 malam.

cuti cuti melaka.

hari ni,aku pegi FC FAIR.
as,mak nak cari SAMSUNG GALAXY NOTE.
so,teman lahh.
  
and about this whole fc fair.
aku sangat suke,sbb kire satu gudang penuh dengan gajet gajet baru.

and as a part of my motivational scent *err.
terase sikit lahh.

  the good part.

there a lot of things here  that I really wanted to have it so much.*amboi.
laptop 
handphone
camera
camera
camera.

and the bad part is.
no money no talk.

so,that's the different between those who have money,and those who dont.
HAHA.so,get the money.

ni nak cite sikit,

then aku pegilah jalan jalan sorang sorang kat booth nikon.
another dream come true# lame.

so,aku pegi lah dekat.
sonok tengok camera mahal mahal tu smue.
4 ribu,3 ribu,beribu ribu.
huh.#kate ayahanda*pengarah matrix aku.dy belikan anak dy camera 30 ribu.
aku nak jugak cari,ape yg smpi 30 ribu

aku mmg niat nak tengok je.ala,tengok je.

mase aku datang tu.biase je.

abang abang tu smue tak layan pon aku.
dy tau aku takkan beli.
"muke dy ni,hmm dah biase dahh.msti nak tengok je ni"

aku pon pegang satu.

"mmmm"*angguk angguk.tu je yang aku mampu.

then abang tu take a glare.

"adek,ade buat survey tak,kat luar harge camera ni berapa"

aku #dalamhati manelahh aku tau smue ni.

aku angguk je.

then aku tanye.
"ni,lens dy boley tuka tuka ngan dslr punye lens ke"-aku pegang nikon1

"tala boley,kalau mau tuka kene pakai itu adapter lahh meh"

aku buat muke nyampah,baget aku tau smue ni.

lepas tu aku diam.sbb aku dah perasan,abang tu mcm pandang rendahkatakuyangtinggi#
aku letak balek.
then,bunyi cengkerik.#
then,senyap.
then apek tu nyanyi.
~Do you ever feel,like a plastic bag.~
then krek krek~.#bunyi cengkerik lagi.

aku pun blah sejurus selepas itu.

abes cerita.
 moral #akutaksukeorangprejudis.

yela.aku yang takde duet.

tak baek tau mcm tu,
mane tau nanti aku beli,bile aku dah ade duet.
tak baek tau macam tu
tak baek tau.

dan aku nak cerita pasal lecturer aku ni.
pasal percaya kepada ALLAH dan rezeki.

baek bace.sbb aku pun tergamam bile dy cerita.

name lecturer aku ni,en idris bin yassin.#he hate one who spell his name incorrectly.

ade satu hari tu,dy terima surat dari bank,
cakap dy tak bayar.
itu ini,
harga yang patut dibayar.
dalam 2865.50,kire cmtu lahh,#i dunno the exact.

mase tu dy buntulahh,sbb dy tak tau dari mane datang bill byk cmtu

then,mase dalam perjalanan ke kolej,dy dengar ikim
radio tu,ade suruh bace satu ayat.
sorry sangat.aku lupe ayat tu.
jabb,recall.
subhanallah wabihamdihi,subhallah hill azim,astagfirullah.
#serious tadi aku lupe.dah ingat dah,alhamdulillah.

then,mase dy dah pengajar whole day,
kire dah nak balek dah,
dy jumpe ade satu sampul surat.
tulis kat situ,
koperasi~bla bla.
sekali,bukak tengok,dalam tu ade cheque.
RM 2865.

subhanallah,
lepas dgr aku cakap,bagi respon
serious?
then,dy bukak dompet dy,tunjuk bill bank,dengan surat tu.
pehh,mmg sey

then dy cakap,
lepas tu,dy balek,dengan teresak esak.menangis.
sebak aku dengar.

subahanallah.

tapi yang kelakar,dy boleh tanye tuhan,
ya tuhan,mane lagi 50 sen.
~dua ribu lebih dah bagi.yg lima posen kau tuntut.ahah

sajeje.

 tulahh,tengok,kalau ade rezeki,adelahh.
tapi kene usaha.
kan.

dy ade ajar,mcm mane nak dapatkan ape bende yang kite nak.
panjang sangat.
#kalau nak tau dy ni pakar motivasi.

malas nak taip.hey guys.its 2 am.

dahh,baek tido.

#nanti bile dah kaye,aku datang kedai dy ,tunjuk muke.
cari balek sape salesmen yang tak layan aku tu.jage kau#