Come Back!





COME BACK!
Final exam coming!!.
tiba tiba je post pasal final exam.


okay,let me explain,biar aku terangkan keadaan sekarang.

Since aku tinggalkan blog ni.
Banyak betul berlaku dekat aku sampai tak sempat nak post ape ape
tetibe je dah masuk UTM.

So kepada kepada readers saya,Iam so sorry for leaving this blog.
But I come back now!
Excited tak?.cepat lahh,excited tak?

Okay sekarang aku baru tahu yang kita tak boleh tinggal kan perkara yang baik tu
terlalu lama,
Tengok!,aku dah tak reti tulis dah.kembali merangkak.
Eh,betul ape aku cakap.
Cube korang fikir,ape jadi kat kita,kalau kita tak berjalan bertahun lamanya.
bertahun tahun,sampai dah tak tahu cara berjalan.

Okay,gud job sands,kau dah maju sekarang.
So,hopefully lepas ni more upcomming post here.

and aku tak tau ,kenapa aku tulis ayat for certain word dalam BI.
nanti aku post kenapa aku macam ni


Korang korang,aku dah berubah,berubah kepada?.
To be continue--
#sands,post kau macam terkejut je.ape sebenarnya yang kau nak bagitau readers ni


Iam amazed,for knowing this UTM logo is refering to the region of utm itself.
ingatkan logo tu biase je.
cool uhh!>.<
#saya tak pernah bercita cita masuk utm.
#saya hanya masuk sahaja
#akan tetapi saya bangga.
haha!.cut it out!

sepi.

tiqasandsbox sekarang dah lonely,
tak dijengguk oleh tuan nye pun.
#sape je still bace blog ni.

aku nak upgrade blog ni.tapi aku tunggu mase yg sesuaai.
and actually,byk jadi kat aku lately.
dan lagi sekali,
aku tunggu mase yg sesuai untuk post bende baru.

*byk gile nak cerita kat korang.seriously.
lonely sepi.poyo.

terbang july.

okay.its july.finally.
ade banyak benda nak jadi masa julai.

first.upu,bakal bagitau kat mana diorang nak campak aku.nak letak aku kat mane
nak tentukan mase depan aku.nak putuskan aku blaja jauh ke tak.
aku selalu doa,bile aku bukak laman web dy tu,aku nampak bende yang memuaskan@mengembirakan
yang bole bawak aku gembira sampai aku boley lompat dan tiba tiba terbang.

wah.aku dah besar dah.dah nak masuk universiti.

tapi,yang pelik tu,aku pun tak tau,aku nak doakan kos yang aku nak.
tak kesahlah.aku dah usaha.sekarang aku serahkan seratus percent to god.

eh eh,bagusnye.dah tahap ni pun,tak tau ape dy nak kan.

korang.as you all's know.*artis sebentar.
aku semakin baek,dedikasi dan berkualiti dalam meningkatkan prestasi
dalam kerjaya ini.*artis dua bentar.
wa,dah pegang gaji dah bro.*ciput je.akaun tabung haji adek aku lagi tinggi.



ade jugak budak budak ni nak maen Memory Test kat aku.
ingat aku ade mase agaknye.

"ha,kak,macam biase."
"err,ehh,takde mase aku melayan kau,manelah aku ingat.ko ingat ko je dalam sekolah ni.
ade berjuta juta lagi bende aku kene ingat tau *makcik bebel panjang.
"cepat kak,saya cabar akak,saya suke minum ape?".
*dalam hati,mahu saja saya tabrak budak ini*
"err,ha,err,ah"
"kejab kejabb,haa dah ingat dah!.Air kotak delite Guava ni kan"
"Pehh,saye tau akak tau punye,betullahh"
"Yeahh!.akak betul!.*aku terjerit kuat.sampai budak laen pelik*
#aku malu semdiri
*then,dy blah lepas letak RM1*

teror tak,teror tak.
give a big clap!.

tapi,aku still ade masalah ni
"kak,tadi akak salah baki,saya baki 5hinggit,then akak pulang 7hinggit"
*jujur.jujur sejujurnya.

tak wey,lets me explain first.
korang bayangkan,ala,takkan korang tak pernah pegi koperasi sekolah.adekan.
tapi mase korang pergi tu,opkos ramai yang jage kat kaunter,
sekolah ni ade pengawas koperasi,sekolah aku dulu tak pun,
serta pakse je.takde mane nak bagi elaun.kooperasi kecik je.

korang bayangkan,seramai orang beli tu,
kaunter ade dua,and then kau sorang je kat tengah layan semua jenis manusia tu.
kaunter ade dua,satu perempuan,satu lelaki.
bile aku jage kaunter lelaki,
budak perempuan,kau tau jelahh,mase boleh tunggu lame lame.
aku perempuan.aku tau.

bile jage kaunter perempuan,
yang lelaki mulalah,nyanyi bagai.berlagu lagu.tolak tolak,
riuh nak gile.

#Im supposed,cut myself into two.

kadangkadang,aku jadi gangster sikit.
ohoii!,sabau lahh.

tulahh,tapi,kalau tak macam ni pun,
sebenarnye aku bosan,dan berharap.ade budak datang.nak beli gule ke,nak photostat ke.
haritu ade,sampai budak tu,makanan dy kene rampas cikgu,depan mata aku.
beli lagi mase kelas,kan dah cakap,

#aku bosan sampai aku buat decision untuk bawak novel.

mula mula konon nak bace novel cinta.tak lame.aku bawak sekali je.
sekali aku bukak.aku tutup balek.
aku memang tak boleh bawak subject ni.#baget.

then,aku bawak novel thriller.kejam.bunuh membunuh.
hamek kau,sikit aku tak jengok cermin koop tu,
nak tengok kot kot orang datang.
aku dah masuk ke alam tu.haha
setiap kali orang ketuk.aku,
"isyh,kacaulahh.ecehhh,marah pulak"

yelah,duduk sorang sorang,bilik air cond.kalau kau melalak sorang sorang pun,takde orang dengar.
sape je kesahkan kau.

thanks jugak to my senggek phone.Nokia Express Radio
phone yang maseh mempraktikkan tekan tekan keypad.
haha,tapi,radio kuat.pasanglah sesuka hati.tanpa pikir anda tak bawak earphone pun hari tu.
#promote.kau ade? #eceh double A.*azwanali kau.

tulah teman aku.pagi petang.siang malam.*ehh,bukan azwan ali.phone tu.

aku melalak pun,sape dengar.tapi cover sikit oii.
kadang kadang,ade cikgu,maen terjah je masuk.
malu,kat situ tak banyak meja,tapi maseh banyak kabinet.nak sorok muke tu.

second.*dah berlambak ngomel,baru masuk second.
ingatkan balek,tak yah scroll,
first tadi pasal UPU.
second,
family smue dah sdia,nak siapkan barang smue
entire family dah pack,
aku maseh belum.
tak tau ape nak bawak.
guys,,we going to LOndon.
UNITED KINGDOM
 nak tengok si ayu pakai jubah besar tu.
yelah,first class honour sey.tabik tabik!.

so,excited muach.
haha,aku just nak amek gambar je ni.
ambik banyak banyaka.

hope its gonna be,a fantastic trip.
and not just a trip,or vacation
but,journey,of finding myself.who seem to be not sure about herself.

kay ahh,malas nak edit .nak tido.tomorrow monday.Remember?.-opiepelangi.

meh layan guba kejab.
GUBA-gabriel robert.sabah ba!.