nak top

first time aku tgk riak CERIA adek aku
nk pegi skola.
kenape?.
dy nak terime hadiah?......TAK!
dy ade projek seni?............TAK!
arini buffday dye.........TAK!
sebab
----
-----
ASTRO DATANG!


make your life richer

ika,ika....cekgu maya katekn sape tk pakai tudung
rambut kene pakai minyak..

ika,ika...cekgu kate kene kapor kasut tau!.

ika,ika,,cikgu katekan kene pakai baju sekolah tau
bkn t-shirt PJ

ika,ika..maya memang nak masok tv ,,tapy maya malu lh 
klu dy tnye2


sememang nyer semangat adek aku berkobar

__________________

KORANG PENAH RASE TAK SKOLA MSOK TV?

yela2 ntok orang rendah diri,humble cm aku ni
takde lh suke sgt kan.
pesal?

1.time tulah tetibe je,budak2 kt cantin geti beratur

2.time tu jugak pengawas gety bertugas
3.time tu jugak budak2 smue tak tido dlm kelas
4.kalau yg dok asrama,time tu jugak gety nak beriadah
5.time tulah semue budak2 gety nak buat group mengaji dlm surau
6.time tu jugak,cikgu2 semue suare kuat & speking BI
7.pass keluar mase tu amat digunekan. buat mase tu
8.budak2 smue jdik sopan,dedikasi,baju bersih bagai


APE!.. HIPOKRIT?..
cm skolah aku dh biase dh smue ni
sebab ,
bukan nak kerek 
skolah kami popularlh,seriuss!.
ramai pelancong datang,

bile pelancong datang,smue automatik

smue dah gety takyahla principal nk bagitau.

"OKAY ,HARI INI ADE PELAWAT DARI __
INGIN MELAWAT SKOLAH KITE
JADI SAYE MENYERU AGAR SELURUH WARGE SKOLAH
BERSIKAP BAIK& TERATUR"

kiteorang,memang pro-lah bab-bab ni..hey!
ini SYSTEM la..(secondary school of telok mas)
*saje nk promote singkatan skolah ni
yela balek2  MOZAC,SHAROD,SESERI,SASER.

nak jugak!
kasikan!
 
buzz:kongsikan pengalaman korang skolah dilande bahane hipokrit
bile NAZIR@TV@PELAWAT datang !



aku tak segan

korang aku mintak jase baek korang ni,
boley x?

DOAKAN LAH AKU LULUS MOTO NEY
yayyy!
*pesal cm ade bunyi ala2 sorakkan ni
*tolong jgn hine babi..dier hnye haiwan

aku sedey laa pk kan mase tes tu ape nk jdik
sebab
aku teringat KEGAGALAN TAK BERMARUAH ak tu

kali ni masok kali ke-3 tau ak mengadap JPJ
kali ke-3
kali ke-3
kali ke-3

ala,apeni korangg,jgn lh malu kawan ngan aku
YELA
smpi aty korangkan!

takpelh kan pakcik tu kate
MANUSIAKAN TAK PERFECT,
KALAU BUAT SEMUE BENDE TERUS JADIK
BESH LER!
TAKYAH NAK SUSAH PAYAH

suke aty korang la nak ejek2 aku lak ea..
korang tau x?

ad budak laki kt sane,yang bertahun2
bawak moto pon dh amek tes nie 4 kali
so,ade aku kesah
korang nak pandang serong kt aku??
jab,korang
 tapy at least mane tau kn dgn doa korangkan,,aku lulus!
nnty boley aku bawak korang satu2
gune moto 
LIMITED EDITON (SEMPENA CABUTAN BERTUAH)
korang tak kagum!.
actually moto kriss jek!*thumbs up sape caye moto ak cm ni
okayy last lh..kalau lulus kali ni,,jom kak kulat,illya,wardah,kanae..
KITE RONGGENG
~


dayah anak kamal



nur hidayah kamalludin.
nah.tu jek yg aku boley bayangkan kalau pkayy pasal ko
aku tahu
msty kau terharu
kan? kan?

FAKTA DAYAH YANG AKU KENAL
1.aku rase kalau kt kantin tu cekodok jual 10sen ,confirm ko borong
2.ko sedar x, kaki ko kecik,so jgn blagak
3.naseb maryam jameela ade,klu x ustaz afgan dh pilih ko dh
4.dayah,cendawan tu comela,persetankan semue tau

aku nak tnye ni dayah,
boley x?
............................
bile ko nak tinggi?
~
peace,jgn perang




rungsing

sebelom pape,korank nmpak tk
orang lidi kt tepi tu..

ape tgk-tgk!.

DIA AKAN MENGHANTUI KORANG KALAU TAK FOLLOW
haha-.-
tkn la bwh tu,follow eyh!.*dahla follower ciput

nak bgitau ni,tady tgk MHI
tengok x?..*msty tk  bgon lgikan

topic dye pasal ni

KEMANA SELEPAS SPM?

"KEBANYAKKAN DARI PELAJAR LEPASAN SPM,
MAHU JADI APE YANG DY NAK
TAPY TAK TAHU APE YANG DY MAHU"

KORANG
aku terase!

lps je dpt rslt yg tk memberangsangkan tu.
terus text mak

mak..mcm mane nie....SEND

REPLY..macam mane mcm mane?,trus jela apply cikgu tu!

cikgu.cikgu.cikgu.
(tulah perasaan bile mak,abah,kakak1,kakak2 smue jdi cikgu!)
dalam hati aku jerit tanak!..hu3
but,well teacher is not a bad job ,right?

mak penah tanye ko nak jdik ape?.
well aku buat mimik muke tak bersalah


actually,dalam tempoh 2 bulan nie,aku ade tgk 
satu keje ni,,pakar pediatrik.

PEDIATRIK:DOKTOR KANAK-KANAK

TAPY..apabile didedahkan berjuta pasal..KEBURUKAN DOKTOR
dan terlampau tepu dengar KEBAIKAN CIKGU..
 aku kembali berfikir

well,alasan aku ntok jdik doktor yg aku ade kt kepale ni
tak cukup kukuh,,*jawapan budak otak kosong..

KENAPE NAK JADIK DOKTOR.?
HMM..SEBAB SAYE SUKE BIO!*bio ko B la tqah

WHAT!!..TAK RELEVEN KAN!
so,yang dh pon msok jurusan kedoktoran tu jgnlah bagi 
alasan merepek cm ni  kalau ditanye kenape amek medic

kawan2 aku yg nk amek medic.
bace ni dulu baru confidentkan diri ea(tkn link ni)

kembali berfikir.-.-
~
buzz:kawan2 aku,jadiklah dokto,aku nak kawan ngan doktor!!

pasrah

kerana aku malu dgn FOLLOWERS aku yg ciput jek
mintaklah langit
 care2 nak buat button icon,yele2 actually aku dh buat
n dah jadi tapy..tetibe lame2 tk jdik lak..
LANTAK!
aku pasrah..hua3.

thanks ea langit,siap buat TUTORIAL lagi,,fuh

p/s:@langitlau .yela2 ..kau mane nak follow aku kan-.-

wonder murder

 semalam aku agak terkapai2 mencari 
inisiatif untuk kekal beraktiviti

so,aku review balek 

tgk2 kat ternet cite online ape aku nak tgk
yela kan
taon lps kan "struggle" blaja jek!*rslt trok gak
mane nak tgk movie ni

tetibe teringt cite nie!
ALICE IN WONDERLAND


  bertungkus-lumus,sehabis daya*menipu je keje


search punye search,
yang keluar ni!


 ALICE IN MURDERLAND




well,as aku ni PARTI BEBAS
and
sebagai jalan keluar dari tampuk 
KEBOSANAN 

aku click la kan

tgkla..mule2 cite ni mcm tk pape sgt
actor dy pon kaku
hmm
tgk je laa

tetibe jek keluar lembaga bersame kapak
mengapak kepale pompuan tu tanpe henti
darah pon seronok je main pancot2

and GUESS WHAT
tu baru minit yang pertama!

so dengan kesal aku pon tekan
red button kt atas tu
dan
TIDO
~
buzz : carilah idea yg baek ntok ilang bosan cthye tido

hujan

aku tak nak cakap pasal ni
bukan!


tapi pasal ni!





tgk2 stylo tak
memang tak !
dulu aku ingt HUJAN BAND ni cm
berbakat lah tapy kurang keyakinan(aku kejam)

until..


perubahan canggih !baru nmpk muke noh!


                                            kebanyakkan lagu hujan ni ,tak leh difaham or abstak giler
serius
well aku bukanlah pakar bahase nau 
jom  check it out!

LIRIK-LIRIK PELIK HUJAN

KASIHAN
"termakan hasut 
dan tulisan si orang hutan
di atas pokok 
akui si penulis blog!"


NEON
"bergoncang dinding dgn musik
pancar-memancar arat ber bau
asal mengamuk tekan-tekan
siang malam dah terbalik"


EMPAYARMU
"Umpan popular mimpi taktik mu
Budak hingusan homo santapan mu
Namun aku tidak pasti cara mu itu dah basi"



DIKALA BULAN BERMAIN BIOLA
"Oh bidadari
Berulas kan syair oleh awan
Sang rembulan tidak putus menyeret dawai biola"

Lantaklah sepelik mane pon lirik dye,
tetap ade berjuta-juta raingers kt luar sane
lagi pelik,
aku pon tgh dgr jugak ni!

buzz:aku penah dgr cipta lagu antara pengetahuan yg paling tinggi!
yeke?.tah!


sand or sands

well okayy,
at first aku dpt idea ni pasal,


ADEKKU:IKA,PASIR KAN TAK LEH KIRE 
KENAPE ADE 'S'

aku diam seribu bahase~

well,actually I pick this title for my blog because of this


well rilex,,dgr dulu!..hayati

tak nak jugak!
tak pe lh
serius?.nnty korang tak paham ape aku kate ni
dengar lh
takpe2.. untuk pemalas or internet rumah die low
NI AKU NAK TERANGKAN

lagu ni mengenai orang yang sharing
something with someone
orang yang susah hati,and nak lari dari hidup dye
so,BLUE SANDS ni lah yang dgr
masalaah die

that's the idea is all about,my blog is about sharing of course!

that's all about
so,sape2 kat luar sane yang GCEO LVL die dapapt A1..
share ngan aku 
kenape YUNA letak 'S' kat  lagu blue sands
*defininately bukan yuna tk pndai BI,seriusly tak
sebab dier membesar kt sane kot
n slaloo merantau kt sane

si pengkaji!
~peace *jgn perang

kebesaran tuhan



 aku buntu dah,pening pk nak amek ape lps ni,,haisyhh.
dari tadi dok termenung
lepas je buat all task kt rumah*sbg bibik prihatin..

camtu lah rase bile dh down.
so,aku decide nak lepak blakang umah 
ntuk tgk pemandangan indah2*slaalu gak bt aktiviti ne.mase sidai baju



 PERMANDANGAN DARI SUBUH~SIANG




7.00 PAGI


7.15 PAGI



7.30 PAGI



 7.45 PAGI


7.50 PAGI

 8.00 PAGI


waktu nyer tk de lh specific cm tu!*takde lah suboh sangat
tapy just nak tgk kebesaran tuhan
tak perlu pegi jaoh pon kan.blakang umah je!

sape boley buat cmtuh.ha?.
perubahan keadaan yang sangat ketara dari subuh hingga pagi
tell me 
sape boley arrange bumi ikot peraturan cam ni
yang penting kene percaye!

DUNIA ADE PENCIPTANYE
walau hebat mane kite kan,takkan mampu buat kerje tuhan

smue mungkin tertanye .
dimana tuhan sebenarnye?
now think!,
sape kite nak tanye
sedangkan tuhan yang mencipta tempat 

sebenarnye ilmu kite cikit je,percayelh
TUHAN MAHA MENGETAHUI

P/S:bile buntu cepat2 dekati tuhan.(ntok aku sendiri yg terkapai2 ni)
bile tgk bende cm ni ckap SUBAHANALLAH ~hehe
~peace~jgnperang

gelaklah!

korang taulah sendiri kenape entry lambat!

*result x baek la tu.
well,alhamdulillah

pengalaman result terok/tak capai target 


1.banyak betol ayat-ayat biez(bai-yes)*tk tau eje seperti.(oklah tu)

2.tetibe banyak kerje-kerja pelik&awkward orang laen suggest *cth keje balai cerap

3.tetibe korang jadik pelakon terbaek,berpura2 senyum

4.rase benci tengok berita malam pas rslt kuar dgn penoh ucapan
bro-bro dpt straight/ucapan budak kurang berkemampuan

5.berharap top-up habis sebaek sahaja pegang slip tu

6 .rase cam nak tdo,n berharap kalau bgon ley ckp..(laa mimpi je tuh)




result sekolah aku pelik,dengan tak de STRAIGHT A's
fuhfuh!
lagi sedih,PENGETUA tak turun pon
korang boley bayangkan ape perasaan kami,pengetua tk turun
*weyh!aku rindu dye tau!
tapy aku rase kalau dy turun pon,


dye buat camni


                                                         Or dye buat camni*gelak golek2




nasehat tok para adek!.
1.jangan berjanji,(sy janji akan memperolah...bla..bla..bla)
2.bayar yuran pibg cepat!/pulang buku teks
3.jangan dapt result tinggi2 mase trial
4.jangan bersekongkol kenekan cikgu!
5.jangan percaye msg berantai!,(sebarkan sms nnty esok akan baek,jgn delete msg ini..blablabla)

jage diri!
peace~

kami taknak tdo!


d

kami taknak tdo!..kenapa!
agaknye kalau tdo ni mimpi ape ek??
hmm
aku penah mimpi malam nak amek result PMR
 MIMPI AKU
"mase tu aku nak carik result aku kat dalam beg"
okayy steadyy
satu2 kertas dicari dengan sempurna
kertas pertama klur
bm
bi.
science
sejarah
agama
math
kh

taktak!..aku tak tertinggal geografi..
kertas tu memang takde..hmm
penat aku selongkar beg tuh!

bgon esok..amek rsltt
7a 1b.
no wonder kertas geo tak dee

SO ,KORANG jangan tdo
p/s ampun kepade tak terlibat dalam pengambilan spm esok
korang yg gedik interframe
peace
Posted by Picasa

5% genius

menunggu sesuatu.

seriouly result dah tibe,kecot?
tahlaaa
aku sememangnye kurang perasaan cked

tapi haraplah baek,*hmm kalaulh boley beat kakak aku si genius tu!.

kakak aku ayu name dy.
cked ta gentar,nak amek result!.fuhh!
asal?
CAN YOU JUST BELIEVE.
kalau orang nak amek rslt mestila~ seram
sehari sebelum result
nak tau ape dy buat,
boley je dy SMS pakcik aku tu.bahagian keje bhagian pekse2 nie.
soh bagitau dy rslt die sendiri.
i mention it again~gune sms

tau laa..si pandai tu..pakcik aku reply
"tahniah,9A1.1A2"
haisyh!!
tak tau laaa,dy ni memang pelik cked
sekarang kat UK,*nak sgt dy jdik cikgu
tah laa..dy ni mmg otak cepat sebab,,
mai cni aku habaq!



PANDUAN NAK JADIK GENIUS:
1.dy main cube ary2~even pegi shopping
2.suke btol buat puzzle sebesar alam berulangkali
seorang diri~seriously
3.kompite dy selalu msok virus~disebabkan mengdownload pelbagai game
4.berjinak-jinak dengan cross-stich


HAISYH..dan aku bukan jenis ni
aku tak buat bende camni
bukan seseorang yang suke tumpu kat satu bende lame2
bukti?
okayyy this r some!



BUKTI AKU TAK TUMPU LAME-LAME
1.aku tak suke bace novel cinte~or ape2 yang pngjag
dari anak din biola ~sampai putera gunung tahan
aku tak penah bukak

2.aku ratu tido kat dalam kelas~tanyelh semue!
3.bile tengok blog~aku tk bace.tgk design je



JADI KORANG!
sape nak jadik cam si genius
 buatlh ape kakak aku buat

p/s aku penah jejak kat satu artikel nie
dy kate orang yang tergenius dalam dunia
HANYE menggunakan 5% otak nye!

JADI KITE??

~


mentorku cantik!

letih tak blogwalking ary2
fuh!..penat

arituh aku tengok MENTOR..
tunjuk ajar ku sifu!

ade protege nie,SALMA name dy.

dy menangis,*well tak la sangtkan..sedih jerr
hmm kenapa?
dy kate dy tak cantik as protege laen!
isyhh sedih tol~
dy jugak malu jdik proteje ERRA FAZIRA yg VOGUE  tu
kenape ek?

*erra cantik kalau cmnie!


cantik,cantik

kenapelah kau diburu ramai kan.
CANTEK ITU SUBJEKTIF.~says erra
kurus cantek.ke?..kekadang x
gemok tak chantek?..kekadang comel..


memanglah as mentor yg berdedikasi akan cakap camtu
tapy seriously aku tak rase erra biess
sebab ape dy cakap tu btol!.

okaaayy..korang tengok MARIMAR TAK?
TAK!
lets see,apelagi ekk?
dottie?
hmm,tengoklahh

ade 2 karacter dalam cerite ~first marimar
angelika cantek sangt tapi aku mule ubah fikiran bile aku tau dy jahat
tak cantik!
marimar lak.walau tk de penampilan,selalu kotor.tapy baek
catik!

second cerita ~dottie
cite pasal orang gemok
tapy aku rase dy mmg comel
cantik!
marsha lak.cantek!.sape tk kenal marsha!.tapy dy bawak watak jahat
tak cantik

PERSEPSI,boleh diubah dengan semudah tu!..kan
tengok!..mane cantik?
apelah tiqa ni.tady kate cantik tu subjektif
Okayy aku dh tukaar lakk
aku cakap pasal persepsi lak..
p/s eyh,ensem kan mamat kt tgh tu!*tetibe je


hantu plastik

DALAM ,banyak-banyak bende dlm dunia ni,ape bende yang korang ta suke?
or macam pantang dalam hidup korang?

MACAM aku,aku benci gile plastik kosong yang tak de ape2 isi dlam die
ade dalam bilik aku time aku nak tido,

korang penah dgr tak bunyi die camne?
hm,serious kalau tak tau,TRY LA!

very,very,very annoying!.

"BEG PLASTIK YANG BERKELIRAN,AKAN
MENGHASILKAN BUNYI-BUNYI YANG MENAKUTKAN
APABILA DITIUP ANGIN YANG DIKELUARKAN
DARI KIPAS"

INGAT lagi mase aku kecik,
nak tido neyh,tetibe dgr macam ade orang menulis
dalam bilik
*sape lak nak menulis mlm2 bute!

BAYANGKAN
dalam bilik
sorang-sorang
gelap
malam
*fuh!

bile aku tinjau,hm..laaaa
PLASTIK JE!

seram siot!,sejak tu aku TAKKAN,NEVER,
Allow PLASTICBAG berkeliaran dlam bilik aku mase tdo!

aku sanggup kutip plastic bag tu,walaupon mase tu
pukul 3 pagi tersedar,

kalau x ,aku takkan dapat tdo yang berkualiti


"PLASTIC BAG IS NOT ALLOWED"

JADI,aku menyokong penuh kempen ni




SELAMATKAN GENERASI DAN BUMI KITA DARI BEG PLASTIK
SELAMATKAN TIDUR MALAM KITE

~
peace

p/s kongsikan ape yang annoyed korang!

bende basic


uztaz zainudin penah tanye

APE MAKSUD SURAH ALFATIHAH

smue tergamam,speechless

bukan nak kate ape lh,biase lh dalam arus modenasasi

takpelh ,mase tu ustaz buat kalkulation ,bape kali kite bace alfatihah dalam solat

thats no joke!..aku pon tergamam,begitu tak tau nye aku

begitu cetek akal aku!..

BUT SERIOUSLY

THERE'S NO HARM IN LEARNING,right?

so,aku pon search la..makne dalam s

olat!

so,sape tk tau,boleh taukan.tak kirelh kite muda @ tue

sekali lagi

NO HARM IN LEARNING

aku pernah bace,ilmu ALLAH tu sebesar lautan di dunia,tapi manusia punye ilmu hanyelh

setitis air dari jarum

(bayangkanlah,amek jarum,cucurkan kt air,ade air menitik,

bayak tu lh ilmu kite)

so tahu kan cepat!.(pesanan buat diri )



solat dimana-mana

Doa iftiitah

Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah deng

an banyaknya.
Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang.
Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit dan bumi,
dengan suasana lurus dan berserah diri dan aku bukan dari golongan orang musyrik.
Sesungguhnya solatku,
Ibadatku,
Hidupku,
Matiku
Adalah untuk Allah Tuhan sekelian alam.
Tidak ada sekutu bagiNya dan kepadaku diperintahkan untuk tidak menyekutukan bagiNya dan aku dari golongan orang Islam.

Al-Fatihah
Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani.
Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.
Yang maha pemurah lagi maha mengasihani.
Yang menguasai hari pembalasan.
Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkau kami mohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau kurniakan nikmat kepada mereka, bukan jalan mereka yang Engkau murkai dan bukan jalan mereka yang sesat.

Bacaan ketika rukuk
Maha Suci TuhanKu Yang Maha Mulia dan dengan segala puji-pujiannya.

Bacaan ketika bangun dari rukuk
Allah mendengar pujian orang yang memujinya.

Bacaan ketika iktidal
Wahai Tuhan kami, bagi Engkaulah segala pujian.

Bacaan ketika sujud
Maha suci TuhanKu yang Maha Tinggi dan dengan segala puji-pujiannya.

Bacaan ketika duduk di antara dua sujud
Ya Allah, ampunilah daku,
Rahmatilah daku,
Kayakan daku,
Angkatlah darjatku,
Rezekikan daku,
Berilah aku hidayah,
Sihatkanlah daku dan
Maafkanlah akan daku.

Bacaan ketika Tahiyat Awal
Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah untuk Allah.
Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan rahmat Allah serta keberkatannya.
Sejahtera ke atas kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh.
Aku naik saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah.
Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad.

Bacaan ketika Tahiyat Akhir
Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah untuk Allah.
Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan rahmat Allah serta keberkatannya.
Sejahtera ke atas kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh.
Aku naik saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah.
Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya.
Sebagaimana Engkau selawatkan ke atas Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim.
Berkatilah ke atas Muhammad dan atas keluarganya sebagaimana Engkau berkati ke atas Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim di dalam alam ini.
Sesungguhnya Engkau Maha Terpuji lagi Maha Agung.

Selamat sejahtera dan rahmat Allah ke atas kamu

Selamat sejahtera dan rahmat Allah ke atas kamu

Doa Qunut
Ya Allah, berilah aku petunjuk sebagaimana orang-orang yang telah Engkau tunjuki.
Sejahterakanlah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau sejahterakan.
Pimpinlah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau pimpin.
Berkatilah hendaknya untukku apa-pa yang telah Engkau berikan padaku.
Jauhkanlah aku daripada segala kejahatan yang telah Engkau tetapkan.
Sesungguhnya hanya Engkau sahajalah yang menetapkan, dan tidak sesiapapun yang berkuasa menetapkan sesuatu selain daripada Engkau.
Sesungguhnya tidak terhina orang yang memperolehi pimpinanMu.
Dan tidak mulia orang-orang yang Engkau musuhi.
Telah memberi berkat Engkau, ya Tuhan kami dan maha tinggi Engkau.
Hanya untuk Engkau sahajalah segala macam puji terhadap apa-apa yang telah Engkau tetapkan.
Dan aku minta ampun dan bertaubat kepada Engkau.
Dan Allah rahmatilah Muhammad, Nabi yang ummi dan sejahtera keatas keluarganya dan sahabat-sahabatnya.

terlalu focus!

dengan penuh semangat ,iltizam,dedikasi,dan focus yang tiada tarenye

"nur atiqah!...buleh mule!"~jpj

sebaik mgankat tgn tande dengar arahan,
mula memutar kunci..
starter pon dihidupkan dengan penuh tenaga upaya
mata tepat memandang target
bertenang~

start! 1 2 3

argh!..suare hampe kedengaran dari smue umat manusia
yang ade kat sane

korang,nak tau tak ape jadi kat aku mase tu,
teka2
ape? jatoh titi? tak! tak cukup 7 saat? tak! kaki jatoh? tak

actually ak tak tau la ape masalahnye aku!
AKU LANGSONG TAK MENITI TITI KT CTU!
kesengalan terserlah!dengan bangga dan sombong
aku jalan je sebelah titi tu

pastu,jpj tu trus panggil aku!,
"kenapa awak tak meniti tu?..awak takut ke?"

dengan confident bercampur keegooan,
"tak takut!,tak tau kenape!"
jpj tu balas tanpe belas.
"saya andaikan awak kandas"

sambil buat mata sin-chan*blink2
"boleh x saye nak ulang balek"

dengan kesayuan jpj,
"boleh!,tapi minggu depan""saye nak tgk awak buat bhagian 3"
HANGSUA tol!

aku rase sangat sengal,bodoh sangat
pesal aku tak naik titi tu!
haisyh!

dalam aty,bhagian 3 aku dah la selalu sucks mase latihan!
ni nak menjamin aku lak!
tak mungkin!

so,dengan segala kepoyoan aku buatlah bahagian 3 tu,
paling okayy la
sepanjang latihan ak tak pernah buat camtu!

*tengok kt kertas pemarkahan calon tu!
BAHAGIAN 2:KANDAS BAHAGIAN 3:LULUS

sekali kali kesengalan!,dari rumah ak target nak focus bhagian2
tapi jadiknye bhagian 3
so,sesungguhnye ak dah terselamat dari upacare
melanbai tangan yang tak membawa faedah tu
tak releven tol!

PENGAJARAN:
1.JANGAN TERLALU YAKIN DAN FOCUS
2.JANGAN JADI PENAKUT
3.JANGAN TERLALU NEGATIVE
4.NAK LULUS BHAGIAN 3 MESTI FULLY KEPOYOAN DALAM DIRI
5.SEDAYA UPAYA TAKCLE JPJ AGAR LULUS~sengal!


selamat

semalam pelik!

mule2,yo ajak pegiMP,pegi kareoke ngan budak
yang nak pegi n dah balek
berkhidmat untuk negara~
sesungguhnye ak rindu nak melalak ngan korang~
tengah excited nak bagitau mak ke tak,
*mati ak,kalau mak tau nak pegi kareoke
so,ak simpanlah hajat tuh!

then,ak dapat lagi satu msg.khatty bagi

"badar,kau nak keje tak,aku boleh antakan,amekkan gaji 750,jual bantal,kain kalau nak ikot aku pegi sane kol 12.30tgh.
*hanye memerhatikan ka-ching tu

so,as penganggur aku teramatlah excitedkan!.
tapy mase khatty bagi msg tu malam
mak pon dah tdo tau!.

so,ak nak tggu esoklah kirenye!

then,moreover,futhermore!
cikgu drive msg aku!
"esok dtg ,ade latihan moto,sebab jumaat ko test"
i was like haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

smue plan agak tak menjadi,

untuk pengetahuan tiqa bukan seorang
cyclist yg bagos!
test arituh pon ak gagal TEROK!
-pemandu tak berhemah
-penggunaan gear kurang sesuai
bla,bla bla~

kertas tu pon ak tros buang,since ak tak berminat

hikmahnye:1.aku mungkin terlepas dari bohong mak aku*aku mmg tak pandai
2.mungkin kerja kat sane akan memusnahkan aku
3.maybe aku akan lulus kali ni!



so,chill je beb!
p/s.jadilah anak yang baek!

aku buat ape?

berbulan-bulan lamenye!

aku masih kat rumah,bukak laptop,tgk vlog,bace blog.
NAK SANGAT AMEK KO!

ade kawan2 yang dah berdiri kat kaunter casheir
ade yang dah pegang M16

ade gak yang dah masok uni
*sesungguhnye korang kecik!

ade yang pass JPJ tes wit fyling colours
*bile nak pass ni!

i'm actually wanna something new,really interesting
that I can discover

SO ,I DID SOME LISTING,
what i wanna be in
first..i find that travelling is cool
but moneyyy*hush
second..i really enjoy camping *who going to arrange it!
take some class-like cooking class but my time will be under schedule*which i hate
so,will I die of boredom hah!

mak suroh aku memasak tapy orang mcm ak
agak memerlukan guru untuk tu

seriously,bile masak or buat air,ak akan
takot nak letak gula banyak2.tah pasal
si maya*adekku..akan cakap camni kalau aku buatkan air
"KENAPE TAK RASE"!..

aku akan cakap
"MAYA,KAN TADY ADEK DAH MAKAN BENDE MANIS,
TU YANG TAK BRAPE RASE"

u know what!
she fall for that!,,*good job

sesungguhnye aku agak inginkan something cool jadi kat diri nie

eyh,tau tak..kesungguhan aku,ketabahan aku ,keikhlasan aku
nak dapat DSLR agak berkecai
due2 contest ak masok
YUNA INSPIRED
&
AWAN DANIA

dah ade pemengannye!
,and i think i just need another plan!
so,,
any suggestion??
okayy ak rase ak tunggu result kebabom
baru pkayy
~


kuah ke nasi



sesungguhnye tersangat betol!.

masyarakat2..janganlah berpersepsi bahawa
anak semestinye same cam parents dy.haisyh

sedih tak kalau camni

SITUASI 1

anak seorang professsor dapat straight A
smue akan cakap
"MEMANGLAH,ANAK PROFESSER,
MANE TAK NYE!..PANDAI!.BAKA BAIK"

SITUASI 2

anak seorang professer gagal beberapa subjek
"HAISYH.MANE BOLEH ,DY KAN ANAK PROFESSER
PATUTNYE BAGUS..
ANAK SENDIRI TAK JAGE!..NAK AJAR ANAK ORANG"

SO,masyarakat.

mase ak skolah dulu,ak slaloo dapat markah math low
nak buat camne,ak mmg slow cket blaja,n
tk minat,pemalas..

orang sekeliling akan cakap,mak kau ajar math,,mestilah anak dy bagos
abestu,bile time ak form 5..addmath ak A*KECOH AR!,,A- je kow
smue kate
"ko boleh laa..mak kau boleh ajar math"

haisyh!..ni yang tak paham ni,ssunnguhnye ak kerje keras tok tu tau!.

"JADI,seseorang tu bagos disebabkan dirinye dan akan menjadi tak bagos
pon kerana dirinye"

BUKAN! BUKAN!BUKAN!..
bake mak bapaknye!.
-peace-


vlog!

dalam kebosanan tahap dewa

sesungguhye!..TV bukan pengubat!.

dalam pade tu ak terjumpe VLOG terbaek malaysia

nigahiga

inianwarhadi

matlutfi

mentolpecah

belacan&paku

polkadot doughnut

antare yang terbaik ak rase! nigahiga tu!

ramai btol subsricbe!..
fuh!.aku nak jugak tgk vid2 yg best2 lagi

so ANY SUGGESTION?

nilah kes penganggur terhormat kt rumah
hari2 ulang daily rutin yang same kan!
buat semue kerje umah..pastu online
kekadang bile jogging kt taman botanikal tu

nampaklah budak2 PKLN tu..
jadi bagi insan yang berjiwe camping
memang rase nak
APPLY~
tapy apekan daya!..lame sangat lorh!..

harap ade sesuatu yang baru& besh terjadi!

pandai dalam kertas

another post of dairy !..
hari ni ak balek dari klass driving..

alhamdulillah!,smue jalan kat dlm nie ak dah master!..MASTER?*YEKE?

TIBELAH MASEEE...mase nak jalan kat luar lak..*fyi pakcik tu never bwk org tu ke luar kalau dalam tak master

kat sane ade KEBOSANAN YANG TERLAMPAU..*FUH

tapy kali nie ak bwk ATIQAH!..*OPSS
SILAP ANIQAH(majalah wanita)

aku ade MP3
ciplak!

ak pon tak tau nk buat ape time menunggu tu!..
cet! AKU SELALU BERPURA-PURA
selak majalah!..bace!..tapy actually ak tak bace pape pon..as you know
AKU ANTI BACE PANJANG2
*except bende tu best!
*and aku curious nak tahu

ak tgk smue kat sane pandang
kiri!..kanan!..

ade yang dok tengok
TV
nak gelak aku cite tu KARTUN kot!..makcik2 pon layan!..

xkesahlah!!! janji depa bahagia!..
5minit kemudian,,aku realise ak tak pandai menipu!,,ak tutupla majalah tu!..
continue dengar lagu n tengok smue blaja kete!..haisyhh

MASE UNTUK PULANG!..masoklah kete pakcikdzul tu..
ak selalu duduk sit depan sebab
sebab
sebab
ABAH PESAN!..JANGAN DUDUK KAT BLAKANG,MCM DRIVER LAK ABAH NIE

dalam mase nk anta aku,aku kene ceramah!..
dimate pakcik tu ak ni seorang yang
pandai dalam kertas!..
paham?..x..let me explain

kamus dewan m/s 114..
"seseorang yang hanye pandai dalam peperiksaan
bukan dalam ilmu pengetahuan AM& masyarat"

ni semue sebab dok asrama tak balek2
sampai satu ary tuh..pakcik tanye aku kat mane boley isi NGV..
aku tak tau!
GELENG LAA
actually bende tu kat depan rumah aku je!!
pakcik tu geleng je,hmm ak diam jee
mane lah aku tau takde kete laaahh
bapak ak bukan pakai tu pon !..

LESSON 4 TODAY!
1.BAWAK BEBAIK !LULUSKAN!

2.JANGAN BERPURA-PURA KALAU TAK GETI

3.ILMU PENGETAHUAN TU PENTING
:)




thank you!

last day arituh ak mintak pendapat/pengalaman dari my senior ni,,
bakal doktor tu!..
dy balas segala pertanyaan aku melalui blog post!..

so supprotive!
http://drandyzee.wordpress.com/about/

as kak nad dah buat blog tok org nak balas balek!..hehe

INTRODUCING..NADIAH NASUHA!..

actually ak gerun bile time dgr name dy..seriusly
GARANG!..*YEKE

MAYBE mase tu aku tak kenal dy lagikan!..
in my view mase tuh
1.garang
2.menakutkan

haiyh!..btol weyhh aku junior dy mase tuh!..
time kawat aku seriusly LOSER!..
orang buat laen aku buat laen!

ORANG PUSING KIRI,AKU PUSING KANAN
ORANG JALAN NORMAL, AKU JALAN ROBOT
ORANG HENTAK PADU AKU HENTAK KUDA

DASAR BANGKU!

sesungguhnye AKU TAK TEROR!
*dlm setahun ak jdik budak reserve!..(tambahan je!)
slalu gak berdiri sebelah kt nad..kecot!

kene marah trok!..mase first time msok ak form1 tau..
ikat ksot pon ak ta gety..
ak ckp ngan kat nad..(kak owg tak geti ikat ksot)
kak nad kate blaja lahhh!..akq slaloo tgk org buat pastu buat sendiri!..

hmm..waktu tu ak mmg sengal tol!..

sampailah mse tu ak form2..msoklah koir!.(nyanyi tak jdi tuh)
dalam group tu ad form 2 n form4 je..
pastu ak sebelah kak nad dlm posisi
apelagi!.

suare tak kuar lahh..haiyhh aku mmg!
kene marah lagi!..
bile ak tkot,suare pon tak kuar tau!..
*hangsua .bajet suare ak sedap

tapy marah2 dy lah buat ak jadi insan!..cewah!
pasal kawat tu kak nad inspired

THE WIPPER!..*INGAT TAKK
salah satu care mengire dalam kawat!..
dua tiga-satu
dua tiga-dua
dua tiqa-tiga

*hanye orang kawat yg paham

tapy smpai saat tu ak rase kak nad ni seorang yang
1.caring
2.bijak teramat(cause boley balance)
3.suare sedap weyh!..

dan lain2..etc.

so kak nad!..cayalahh walaupon cebok ngan
pelbagai aktiviti skolah
prefect/biro/kawat/bahas
fuh!..letih
dapat jugak buat medic kan!..

GOOD LUCK YAW!

P/S.gamba curik!..

pixel eddie putera




seriously this is nothing!..
okayy..sape knl EDDIE PUTRA nie..

sape?..sape?
tak kenal!..
check out this EDDIE PUTERA blogg

our well-known photographer!..*okayy tau pon mse tgk MHI
ckp pasal DSLR camera

tak kesah lah..bagusnye die bagi*okaay reply mesagge kat account aku

bukanlah bangge tapi pelik..

hmm..kenape pelik??..tengoklah dy salah eje..
eje ape?..
TENGOKLAHH..

SEE GUYS..Don't ever spell that word CORRECTLY in my BLOG. or my FB
PLEASE!!...
sangat bagus aku rase word tu..mmg dah tak boleh msok FB aku
*dah kene curse
so,eddie putera ni mmg memahami!..
kah3.*spe knl ak phmlah ape ak mksodkan

tak paham kenape??..sape tak paham tak yah pahamm
as you all know..i NEVER say that word..for my entire life since..
since.

.nevermind..*panjang critenye

***********
OKAYY..BACK TO OUR MAIN TOPIC..
okayy..eddie putera..pix yang dy amek just fit my taste..
suke! suke! suke!..
sangat tengok gambar yang dy amek nie..

picture that speak a thousand word!..
snap with passion!..(bilelah nak dpt pegang dslr as mine)

this is some of his great art work.





Posted by Picasa

kids or book?

what a boring sunday.!..
ari nie pegi melawat tempat yang solok tapi amat terkenal

KAMPUNG BUKU MALAYSIA MELAKA
*whorayy..*whorayyy

hehe..mmg amat membosankan bagi aku yg tak ske kepada amalan membaca..*tah camne sijil nilam tiap taon dpt

entahlahh..!!..(rse2 satu klas dpt)

aku cari2 lah buku kt ctu dgn harapan aku boleh mengisi mse lapang kt ctu*smbil teman adek nk sgt pegi sne

so,kt sne byk novel2 yg ak pernah nmpak,yang menjadi kegilaan remaja ALAF 21..*well its all at love story
sangat tak ske ma..buku tu yang bace ak nnti

tengah2 carik tu..nmpak satu buku cartoon.!..nie bukan buku biase..cerita pasal hidup dye tp dlm cartoon..*but in english

dengan semangatnye aku ameklah buku tu dgn harapan nk pulihkan english aku yang berhabuk tu..hehe..

mase kt sane adelah budak-budak kecik*sbb ak duduk kt kidz corner kot..

mase tu lps pegi kedai..aku belilah mamee monster..



bwk dlm kmpung buku tu..makan lah dgn adek aku si maya nie..
tgh sedap2 makan..aku nmpk ade budak laki comel giler dok tgk aku..aku pandang balek
buat2 pandang tmpt laen..*pehal bdk ni..!stalker ke?..ak mkn balek>>

aik?..budak nie..pndang balek..hmm..

aku rse dy pandang aku mkn lah..hmm..

******

dek!..nk?..nk x.?
nah akak bagi..akak dah tanak agi dah..amek lah..
guess wht?..dy tros amek tanpe budi bicare..hehe..laa..tu yg dy nk rupenye..okaayy..
hm*im actually hungryBold

sebenarnye aku buat2 je bace buku..tapi sebenarnye mate aku asyik teralih pandang kt bebudak kt ctu..nk tgk depa main ape..hehe!..apela..*hipokrit gak
nak buat camne..bukan salah buku....
pengajaran-kalau taknak bace jgn buat2 bace!