kemas bilik


ye,aku dh balek lagi,jgn tanye.
raye,fuh!.
kat sane dh mcm balek tros esok nak raye
bayangkanlah,kt lecture hall diorang pi sodok microphone kt phone
hape lagi
'OHOOH,BALEK KAMPUNG!..OHO BALEK KAMPUNG'

seronokle korang smue balek,
budak-budak area2 utara uh,
ade yang naek train,bus,--err-LRT,monorail smue(bygkan klu KMJ ade)
semangat support kempen kerajaan -GUNEKAN KENDERAAN AWAM
maklumle aku balek naek private jet je.
so tak feeling balek raye naw

kemas bilik.
tah bape kali nk tulis title dy,
kay-
hari ni aku kemas bilik,mencabar btol.segale onak duri harus ditempuh.
(ni pon tgh break ..take 5 blogging)


byk kot bende aku nk buang ,waa.kalau boley 
BUANG! BUANG SMUAAA!!
hahahhahaaaaa!.
segale isi perut bilik ni aku keluarkan,

aku jumpe mcm2 bende wey,
1.aku jumpe balek CHAPTER FOCUS,
 antara salah satu bende yg aku takkan buang,
gile nak buang,RM 25 KOT!.(hnye budak t.mas sejati je yg tau nk hargai bende tu)
renung balek-kalaulh buat bende ni,plus dgr ckp cikgu zaiful,mesti A

2.aku jumpe buku 3 5,buku tiga lima.
buku untuk tulis name budak bersalah(maklumlh aku kn pengawas sekolah)
ahaa,dlm tu ade tulis kate2 hikmat dari membe2 smue,
paling tak ley blah,ade notes dari OPIE,says,
"NANTI AKU JEMPUT"-hnye kami je yg phm
nmpk sgt pengawas tak bertanggungjwb,

3.aku jumpe balek buku math miss audrey,aku pinjam dh berkurun
err,org kate ,ad org zaman dulu, org tu disekse dlm kubur,walaupun dy beramal baek,
bile check balek,rupenye dy terlupe nk pulangkan sebatang jarum dy pinjam, dy tinggalkan atas almari kot
insaf lak,,aha.BILE AKU NK PULANGKAN NI!.


4.kad-kad raye.yang agak kebudakkan dan agak poyo
serious wey,skema btol kite dulu,
dgn tulisan besau2,(maaf sy smangat melaka,maklumlh,dok kt sane
mcm2 bahase,org melake agak terpencil)
BAJU RAYE BERAPE?.POSE TAK?.
-ayat skema yg tak ley blah.-
ape bezenye,?dh matang pon ade yg tulis ayat tu.hapelaah.

5.gamba kadet koreksional.,ala yg semat2 tu.
aku siap frame lagi tau!,bile tgk balek ,aku kurus gak eh dulu
DULU,opss tu smmue dulu.
kalau raye dulu saiz M leh masok,sekarang?err renung2kan.selamt beramal.

korang,best jugakla kemas bilik ni,
ingt aku kt korang smue,HA!.korang yg tak gi kemas tu,kemas laaa!.
tikus pon dh buat kenduri kt bilik uh.
. -hati yg ikhlas pasti dibalas,anda buat anta dapat-




2 comments:

  1. hahahah..
    kad raye yg aku bagi ade lagi tak ??

    ReplyDelete
  2. @haziqah ade wey!,gambar burger2 tu hape le korang

    ReplyDelete