well,I AM A GOOD ACTOR

ni ade cikit nak dikesahkan kat smue,
tadi aku buat pra tes kereta.

tak,tak.aku bukan nak cakap yang aku lulus tadi
 yelaah aku LULUS tadi,

lulus kesian je kot,aku bawak huru hara.
pakcik tu ingat aku tau kat mane nak signal segala.
mungkin muke jujur aku ni buat dy terpedaye.
well,IM A GOOD ACTOR.

sebelom tunggu nak diuji tu.
aku sedap je duduk sebelah kakak tu,which
i thought kami same baye.
bila tanye,
20 rupenye.
riak kelainan terbit kat wajah dy
bile dy tanye umur aku pule
ingat aku lagi tue dari dy agaknye.
well,IM A GOOD ACTOR

kiteorg cerita dah mcm sedare.
pegi toilet pon bersama
cerite punye cerite,
dy tunjuk phone dy,
aku tengok aje,
aku ckp aku suke sony gile2
tapi aku rase kecewe,
bile dy tgk blackice aku tu,dy kate phone tu dh lame
aku ~ngee aje.
well,I AM A GOOD ACTOR


dah la wey,aku malas nak cite.
nanti korang borink je
tapi korang tak perasan ke
dengan tak semene-mene
 this entry dah bagai sajak segale,
cube lah bace semula
maaf aku tak sengaje.
well,I AM A GOOD ACTOR


pas pos


so kite kene berusaha!
 

terlalu bermotivasi

aku tercampak kt johor.
tips turun temurun,
"letak smue matrix johor kat collumn tu"


semangat lagi ,smue anak ahmad tercmpak kt cni.
semangat nau,smpi kol 2 tak tido lagi.

letih bace syarat,segala jenis panduan peraturan
aku dh la bace,laju maen scan je

same mcm kalau korang nk download ape2.
sure tak bace ,mean tick je box tu 
IAGREE.>next

malas-malas pon aku bace jugak.
BAEKKAN SAYE.

dlm banyak2.aku just highlightkan 
satu bende aje

PELAJAR TAK DI BENARKAN BERKAHWIN SEMASA MENGIKUTI TAWARAN

tros ingat kt kawan-kawan yg selalu kate
"NANTI AKU JEMPUT"
pade setiap ucapan 

*opie aku tau ko trase.
maktab ade syarat tu?.
percayelh ni opie,maybe.
"BODOH ,BODOH,MANE KERJE RUMAH BODOH"

lepas dpt ni,tros click kat chatbox
name2 kakak seniour aku

saje nak tanye pendapat,
ade yang cakap,teruskan aje
ade yang ckp,akak nasehat kan jangan amek
tapi tu hanye pendapat je
aku yang buat keputusan sendiri
so,thanks for the suppot yeaa.

hari jugak,mcm biase.
aku tgk MHI
tak semene-mne aku rase blog ni boley jdi 
pengulas MHI ,
takpelh,nice info to share.

dy ade bacekan satu artickel,
artickel tu dlm bi,aku cume phm mase dy bacekan tu
"kita menjulang pelajar cemerlang,sedangkan kite lupa pelajar 
sederhana ataupon lemah"
"tak smue manusia tu,berbakat dlm mengingat fakta mahupon,berbakat dengan nombor"

SETUJU OKAYY.

lepas tu aku tertidur.......

terbangun balek,sambong balek..
nmpak dy ade tampilkan,
orang tu PHD ,dlm bidang dy.mase tu dy msok ape tah
something like GIAT MARA..
sory fakta aku tak jelas,
maklumlh aku terbangun je..

kire mcm,dy kate jgn pandang rendah kepade mereke2 ni
mcm tulh cikit2.

so,kawan-kawan,yang bukan kawan,yg belom kawan,tak berape nak kawan
jgnlah terlalu down dgn rslt kite,
TUHAN TAHU MANE ARAH TUJU KITA
INSYALLAH  DY akan tujuan kalau
sememangnye kite ade rezeki dijalan itu.

 “Boleh jadi kamu membenci sesuatu pada hal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, pada hal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”.
(Surah Al-Baqarah 216)
kakak aku higlightkan ayat ni,bagi kat aku.suroh kite renongkan
tak smue kite nak tu btol kan.
setelah aku bermotivasi tengok MHI tdy.
aku tertidur lagi..

BBBFF ZIQA

semangat adek aku!

adek aku jeles,aku buat lukisan kt pc.
dari dy yg conteng2 kat kertas 
membazir
mengotorkan rumah
burok

so,aku suroh je dy try,nilh hasil nye
sekali pandang mcm pontianak ade lh
so,aku yg nak sedapkan hati dy
aku tambahkn mate yg releven kt ctu
so,rupe scary dy hilang serta-merta.


tetibe nmpak gamba ni
bagai nak guling bile aku tengok

yang real one
ziqa tukaa.


AKU TAK PERNAH TERFIKIR PASAL NI


SAY WHATT!!.

ziqa one of my best,best,bestesttt best friends forever
BBBBFF
aku tak pernah tau kenape kiteorg tak pernah amek gamba bersame
or just aku tak de je.
so mane2 yg ade,bagi aku gamba tu eaa.

tengok,kawan baek tak semestinye bersama.ehe
sempot aku tgk gamba ni
FUHH.
biaselh ,DUNIA IT.
ANYTHING CAN HAPPEN HERE,

SAYANG KAU ZIQA,

aku suke lagu


sah lagu ni bestt.
terjumpe lagu ni kat youtube,gune name account.kokokaina


ingatkan luar negare,rupenye ZEE AVI.
aku just tau ,lagu kantoi je.opie nyanyi kat padang mase riadah,
opie nyanyi sedap,bile aku bukak,aku tak suke pulak,aha
opie nyanyi lagi sedap.opie kembang semangkok kott.

aku suke dengar lagu-lagu slow mcm ni, 
ade lyric yg menarik,and bestt.
tak jiwangg sgt,
tak cm kangen band ke,wali band ke..
yg aku akan ckp,BILE NAK HABIS NI?.

lagu yg boley bagi confident cket,
boley support aku time kecot.
sbb aku ni mmg penakut kt dlm je
luar takkan nmpak,aku sorokkan baek punye
mcm bile aku amek test moto tu
aku selalu dtg pkl 7.15,time takde org tu
nyanyi sorang2.sikit sebanyak hilangg kecot aku,
cume think positive je.

tapi seseronok mane pon dgr lagu,quran jgn lupe.
tu org kate taksub pulak.,
LAGU KEJAB DAH BASI,YANG NI LAST FOREVER.!
so,i need to establish jugak..

aku semak dgr lagu,yg lyric tah pape tah.
mungkin culture kite laen dgn mat salleh tu
so aku sokongg,bile tgk video ni


sori, 18SG
maaf,peminat kesha.~_~`
aha,aku suke kevjumba,cool!

so,korang suke lagu ape?.


dolly doll for gha

cun tak?
pegilh blog dy,sokong sane.dy blogger baru

semalam dy puji lukisan-lukisan aku kt blog ni
ayat nak kasi kias la kan
kau nak suroh lukis pix ko ,ckp jela.

akhirnye lukisan ni jdi,
meski aku ni tak geti lukis perempuan bertudong,sumpah susah
sedangkan pompuan pki tudung tu,mulut asyik tiup2 keatas je,
tangan gatal je nak btol2 kan
ni kan pulak aku yg sekangkang kera ni.


aku actually refer gamba ni
lu brade ape tgk2,ni kawan gua tau!.

same tak?.err tak?.
ni yg aku mampu .
terima je pelaaaseee!

pas pos

"im all black and white inside,monotonuos from left to right"
-yuna,decorate.
maaf tika bosan.

erna:tabiat


demi membalas budi pekerti si erna baharom ni,
yg join -enjoy sharing yaw aku tu.(maseh dibuka tau)
aku joinlh ,
same konsep ngan aku buat ,laen cket la.

just suroh bagitau ape tabiat aku,

TABIAT

aku suke,kemas rumah.cleaning,basoh baju adek ,kapor kasot dy.
lipat baju ,sidai baju,tgk ben 10 klu bosan err.,cuci toilet,clear kan sawang,
tgk jiran siram pokok err,aa cube siram pokok,
haaa.paling penting,bagi ikan makan.

RAJIN KAN SAYE,
 *bohong belake!

okay,OKAY.serious sekarang.
 susah lh nak cari tabiat ni,aku baek sgtlh.
okay,okay
buat mase sekarang,
aku suke,
tabiat aku adalah.
adelah--

MENABONG
okayy tak,cool ape tabiat aku ni
tabong dh berat tau,dgn penambahan duet
RM50 ,duet kecemerlangan spm haritu,
mungkin kalau smue skolah buat mcm skolah aku
tros bank-in dkt, tabong haji
kemungkinan besar,
amalan menabong boley ditingkat kan.err maybe .

okaylh erna,ni btol2
tabiat aku ,actually
TO DO NOTHING,NOTHING AT ALL

aku nk nyanyi ni hari2.boley?

persetankan unsur-unsur negatif. dlm video ni

fat

gemok!

bende yg perempuan and perempuan and perempuan and lelaki risau

aku penah jumpe org
gemok nak kurus,(ni bende biase jdi lh)
orang kurus nak gemok(terlalu kurus tak cantik lak)
org gemok nak lagi gemok (ni bile interview  the biggest loser-.- )
orang kurus nak lagi kurus(hari2 rase dy gemok,padahal tak pon)

nampak sgt kite ni tak pernah puas kan.
lumrah manusia
ni tips dari kawan aku 
nak turun 10 kilo dlm mase 2 minggu

10 kilo,2minggu,well.im seriouly serious
"ko makan 2 keping roti ntok,pagi,tghari,malam
pastikan wholemeal "


LANGSONG TAK BAHAGIA,OKAY!

untok start bende tu aku fikir byk bende ,

aku anak mithali yg tak penah lupe nak makan bile mak msk
makanan tu smue sape nak habeskan,kalau tk aku
bile cmtu,smue kate aku diet lak
kang byk pulak duet keluar nak beli baju sbb smue dh lose
kalau kenduri kawen,smpi tue pon,comfirm ko tak jumpe roti
roti kat kedai akan habes~_~ .err,maybe,


so,buat mase ni,tips tu aku quarantin kan,
kite kene bijak merancang,ehe.=_+ kasi kenyit sikit  ,tink!

biarlh,aku penah hadapi 2 fasa ni,fasa gemok ,fasa kurus.
ape salahnye sekali sekala,
so,hadapi je lh dgn hepi dlm hati.
kang aku kurus kang aku tanak lh tetibe aku jdi ni
kalah ko kang-.-

~maaf tika kene gemok kejab.

kita tanpe FB

kite tanpe FB,penah fikir pasal tu?
mengubah tamadun tau!

kalau someone delete account FB dy,
kecoh sekampung kot,smue mesti curious gile
PESAL DY?APE JDI PADE DY?,DY PEGI MANA.? bla,bla,bla
deleting fb IS a big deal tau!

padahal dy hanye delete accout FB je.
cube kalau korang delete account myspace
takpon friendster
takde effect kot-.-

kite tanpe FB mungkin :
1.tak dpt lh senyum lebar lagi bile takde lgi beratus-ratus
org wish mase bufdae.

2.makcik2 kurang berfikiran IT,maklumlh aku rase ni je
social network yg agak flexible.tak kire umur,
cube kalau myspace,
aku bagi 5mnit ,cube bayangkan kalau mak-mak 
korang ade myspace.maksod aku mase semue remaje2 ni
active myspace,aku rase awkward lh,kalau ckp
"mak aku ade myspace"

3.takdelh pulak,rancangan TV smue tergedik 
nak bace comment2 kt FB
yg kebykkan mengarut.!

4.berkemungkinan credit handphone naek.
sebab kalau kat FB,
boley bagi commentbyk dn pendek
takyh gune chatbox pon boley
cmni,
PRESS ENTER TO POST YOUR COMMENT

5.takkan ade pages2 mengarot
dengan berpuluh ribu orang like sebab 
semangat keterujaan untuk men~tag perkataan memuncak
padahal orang tu hanye menukar perkataan warne hitam jdi biru 
*mungkin perasaan tu laen bile perkataan tu bertuka biru kot
meh kite buat demo,

NUR ATIQAH AHMAD baek sangat
aah lah!dh tuka biru tu,ade rase teruje sikitlh-.-



6.rakyat jelata takkan berpeluang merase,
opss!.cikgu dh ajar BERASE lh!,
okay2, berasa jadi datuk bandar
dengan semangat menbangunkan bandarnye sendiri,
*cityville aku penuh rakyat tak bersyukur dgn segala.pk aku heran agaknye bile keluar
awan hitam kat kepale tu :P


aku just nak tanye ni,bile ur last time bukak MYSPACE?.
cube bukak,ade bende baru!
bukan myspace lgi dh tapi MY______
______-merujuk kepade space,genius!



tapi aku rase actullay myspace lgi byk facilities kot,
cm gamba boley edit tros kt ctu,byklh bende baru,

LEPAS NI,korang aku nak delete FB korang dh takkan dpt tag aku dh,
aku nak tuka myspace,aku punye suke lh!

......
...
minit pertama,
minit kedua.
......
.....................................................
okay,i changed my mind!


pas pos


ni ade satu special pasal laptop ni
dah lame2 gune baru aku perasan

kalau laptop ni stress,mcm byk sgt bende aku click
cd-rom automatik terbukak sendiri
dengan tak semena-mena.

well,nak cakap ape kan.
maybe
"that's how laptop express it feelling"



kalau bosan

aku gile doddle.
maaf atas keterlebihan

sentiasa sabar ea.iman tu

suare hati insan menjerit kencang

AKU KEBOSANAN

orang kate kalau bosan, bace lh novel
maaf.novel hanye buat aku tido.berangan lelaki perfect 
dalam novel tu dtg.
sangat membosankan
dan hanye angan-angan.

orang kate,kalau bosan tengoklh tv
maaf.hanye certain2 je aku tengok.akibat
kelambakkan cerita hantu yang tiada ape selain mengarot
dan seriously kelakar.
gunung kebosanan akan memuncak bile aku hanye tekan remote tu
meng-info rangcangan,credit to astro for making that apps.

orang kate kalau bosan bukak lh fb
maaf.tu adelah aktiviti sehari-harian aku
bukan aktiviti tambahan
sejak akhir2 ni,bukan setakat orang sekeliling.
malahan aku sendiri muak bile tengok bulat hijau 
sebelah aku.-look guys im online.*tink*
mati dlam bosan.hanye menempah bosan dalam bosan


orang kate kalau bosan maen lh city ville
maaf.takde keje aku nak tunggu
"oh.its about 2 minute more,the strawberry going to harvest"
 *sambil pegang cangkol menunggu
aku bosan bile penat2 aku jdi mayor yg baek
bina bangunan itu ini.
kalau hanye dibalas dgn citizen yg hanye tahu
tunjukkan awan kat atas kepale diorang.
bukan nak ckap apelh,
aku dah letak jawatan


orang kate kalau bosan buat lh blog
tak nampak ke aku sedang taip ni,
teruskan bace lagi=_=~ ngee

orang kate kalau bosan tengoklh.cerita korea.
maaf.aku penah buat.sekali lagi akan buat aku angan-angan
bayang kan lelaki cm tu walhal tak wujud.
ehe.jangan lh ckp kat aku pape actor korea ke.sumpah tak kenal
dan aku takkan buat bende laen ,selain nak continue cerita tu sampai last episode.
berangan lagi.

orang kate kalau bosan,pegilh tengok peti ais.
maaf.tapi ni selalu aku buat.
tapi memandangkan bile aku bukak je peti
ade lauk2 yg dh seminggu tak dimakan.
membuatkan aku tutup hajat aku tu
ape?.semang nye rakyat malaysia,berhati mulia.
tak membazir kata nye.
"janganlh buang dulu,esok pagi nnty adelh orang nak makan"

ade orang kate kalau bosan dengarlh lagu
maaf.tu terlalu kurang beraktiviti.pasif
kadar kebosanan meningkat deras

orang kate kalau bosan 
bace lah blog aku,sure hilang bosan tu
ehe,boley la



pas pos

"sape tak suke dengar lagu?"

raise up your hand.
I guess no one,right!

copyright

aku gelak tak keruan hari ni.
serious.major serious.

lepas family aku balek rumah berjemaah 
abah dari kolej.mak dari sekolah.adek dari sekolah agama

mase  tengah tengok cite CINTA ANTARA KITA bersame2
tak semena-mena,
mak ckp mcm ni

"tdi kan ika,,.mase mak anta maya kan..
ade lelaki naek moto,turunkan anak dy dari moto tu"

lelaki tu tgk maya,
pastu tros ckp cmni

eyh!.SERUPA IKA lh!.SAME IKA!!
  aku amazed,tak terkate,speechless
wait,wait


MASALAH NYE SEKARANG
first,mak aku tak kenal laki tu

due,takde sape yg panggil aku ika kecuali family aku and keluarga nenek swasta aku
*nenek swasta-nenek yg dibayar menjage aku mase kecik

third,adek aku tu kck,mcm mane pulak tetibe  ade stranger bly kte muke kiteorg same



maya kate,
ika lain kot!

masalahnye,ade ke ika laen yg same mcm adek aku tu
selain aku.
~ngee.

WHO IS THIS GUY?

aku rase nak buat simbol copyright 
kat muke aku ni,

ALL RIGHT RESERVED

 dek,tolong jgn photostat muke aku plz!,carik lh muke laen.

kami berdua saling tak tumpah mcm ni


aku yg kristin kreuk
aku nak clark ken jugak.! tak kire!

adek jdik lh sari yanti.ea
err.boley?.duta kotex tau!

naif

insan naif pegi buat akaun bank sendiri

"dek,nak buat untuk ape,biasiswa,simpanan?"

"aah,yelah-yelah"
*muka naif cube confident

"biasiswa ke nak buat simpanan je"

 aah.aah.
oh.oh.simpanan la kak.
*biaselh budak tk de biasiswa,mane aku tau!

"dek,nnty ikot abang tu."

"oh.okay2"

abang tu ajar dari cmne nak tekan button2 money machine tu
teruje aku
perkhidmatan boleh dipuji.
dah mcm vvip dah.hua.
kakak tu kate,
"sekarang dh ade perkhidmatan online,senang"


yelahh kak,*ehe,ko tk kenal aku sape,dont jugje the book by its cover

----
then,insan naif sekali lagi,
pegi post office lak.

kakak2 kat situ masam mencuke
sampai kat kaunter
aku gelak,tanpe menghiraukan org laen*tak aku maseh pemalu
sikit je.
HI HI HI
mcm ade satu group kat skolah dulu
gelarkan diri
geng gelak senada.*lupe lak name official dy.btol kot!

aku nak gelak sebab.ade satu sign tulis kat kaunter tu

"saya menyambut pelanggan dengan salam dan senyuman"
ehe.nak je aku jerit.
well ,its not!

----
kali ni insan naif meningkat pengetahuan
sebab teman abah pegi maybank.
takde lh tekebil2.

dah sampai,abah ade suroh pegi kereta.
letak barang,

bagilh kunci kete besi berat lagi berisi

mase nak approched kat kerete tu,ade kete 
tengah tunggu parking.
dy tunggu je sape yg nak keluar
since kat ctu,parking penuh.

muke dy agak berubah gembire bile nampak aku smpai kat kerete tu
segan aku,kete abah dh la mewah mewah mewah


agak bangge ye,dy pk kete tu aku punye ke
 dy tak perasaan ke aku muda
tak eyh?
yeke?
that explain bile makcik2,kakak2 kat kedai2 
panggil aku kakak
"kak,nak ape?"
that also explain,orang-org kampung kate
"lo,ni perawan yg sulong ,yak"
translate-ni anak perempuan sulong ke?


pagi tadi aku tak online sebab ni,
beberape manusia kate
"tiqa,lame tak nampak kau online!"
nampaknye aku kene tuka blackice kepade blackberry

~ngee



buzz:bile nak siapkan keje umah aku korang.!

skema



kenape umat manusia,kalau buat something
kene fikir
"skema ke tak ni?"
 


quotes of the day!

 
 
"it's like taking a guess,when the only answer is yes"


ini lelaki tau!
ape yang korang nak ade kat tangan lagi satu tu?
1.bear
2.kalung rantai segala
3.cokelat

actually aku anggap ni abah aku
tangan lagi satu tu DSLR.AHA!
 *banyak cantik ko!

mase jalan2 tu, abah nampak phone RM66 .
abah teros tanye
"nak handphone?"

well,aku bersyukur-.-

enjoy sharing yaw!

korang.korang.korang!
smue diseru.
meh la join aku.

lukisan ni aku lukis tak sengaje.tros dpt idea nk bt ni!.

kalau korang nak lukis mcm ni
kat sini
kalau korang buta tak nampak,aku tak tau lah
share here!.
okayy let's make things clear!

aku nak korang-korang buat 
1.buat satu post bagi 5 facts about korang
2.copy&paste kan gamba kat atas ni kat post tu
3.kalau nak bagi readers korang paham.sila-sila lah
buat link pegi kat post ni balek ea.

BOLEH TAK?

sebagai penganjurnye-.- 
aku start dulu ea.
5 facts about me
1.aku tak suke makan sebarang mee berkuah tanpe ditemani tisu
2.nafas aku sesak bile duduk dlm bilik tanpe cahaye
3.aku suke merah kerana ,merah selalu jdik ketua superhero
4.bagi aku shampoo yang paling bes ialah SAFI ,alovera *warna biru tu
5.lebih prefere ice confection dari ice cream


dengan ini aku seru VVIP aku
untuk menjayakan bende ni
13.kanae sama*tolong buat dlm melayu,hak2!


ta nak join tak pe-.-

antare yang menarik, aku buat post kat blog aku
ini bukan pertandingan.tapi ade hadiah
hadiah dy 
TERIMA KASIH

 yang tak tersenarai pon
boley join jugak ea
dipersilakan!
tinggalkan link korang yg tak aku tag kat comment ea

kalau nak tag orang laen pon boley,
dan orang yang di tag pon boley buat cm ni gak
ENJOY SHARING YAW!
*kalau nak buzz aku kate korang dah buat post tu,
buzz kat comment below or just
buzz kat aku punye chatbox tau!.

dis

konsep sharing ke aku diamalkan berterusan


mungkin ade yang memahami kan,
"if you put out the -dis from the disable
then you will be able "
 kate-kate ni aku curi


theres always a way so chill je lah

buzz:entry ni bermakna..

lupekan-.-

kalau rase nak uji kesabaran datang lah cni,
meh try tengok korang kalis ke tak.

bosan tahap babeng ,mase tunggu turn nak racing2 kat krubong tu
pakcik yg ajar pulak
mcm tak sedar akan keberadaan aku-.-

setiap kali nak panggil budak,ntok next turn,

aku mula laa donggak kan kepale mengharap ihsan darinye-.-
"come on!."
pilihlah aku,pilihlah aku!
pickme! pickme!
*ade sikit mcm kucing kat kedai tunggu mase nk bermajikan

kasihanilah aku-.-
sebelum aku musnahkan pusat lesen ni,
baek aku buat sesuatu-.-
*rase mcm nak jdik HULK mase kt ctu.srghhh!
LUPEKAN

boley lah korang ckp besar sekarang,
penah dalam hidup korang tuggu dari pukul 7.15-1.00
ade berani!

tv kat ctu pon sengal-.-
cite kidergarden pulak dy pasang
well,aku bukan ape 
just nnty macho mule hilang bile tgk tv tu,
dan lagi 
aku taknak kene sakit leher akibat mendonggak terlalu lame
LUPEKAN

aku cube lh carik inspirasi,ape aku nk buat lagi ni,
depan ade budak cine,
hurm=.= takde gunenye tiqa,
dy bawak keluar buku pelajaran,biologi=.=
u all hv no idea ,kalau bile tiqa buat rajin mcm tu
dy akan..
kepala korang!..tak tak
aku bukan perempuan tu,
aku akan jdik mcm laki tu
itulah aku,kalau bukak buku-.-

LUPEKAN
aku cube lagi,borak ngan budak sebelah aku
same baye pulak tu
well,im very friendly!!! ke?
tegolaahh,ckp2
senyum2,
tapi,budak ni pulak jenis,cakap sepatah ,
jawab sepatah.
BORINGGGG!
nnty mulelah keluar senyuman kerang aku yg tk bape ikhlas '',

LUPEKAN

try lagi dgn lbih rasional,
pegilaah kedai cina kt dlm tu
weeeeeheee
ade byk mkanan tak bape sehat kt ctu
nvm,just grap some,
NIPS.& 100 plus pf course!..*my fav is the one in blue

tolong focus kt biru tu..sedap2
kembali duduk ngan sempurna
sangat bahagie,
now i hv snack wit me,
makan nips..well aku tak suke nips 
gabungan kacang ngan cokelat tk tak serasi
aku mule muak-.-
minum laah fav 100plus aku tu

thats weird,laenlh rase ni
mcm sesuatu tak kene
you know wht,
i hate ice-cream soda.
ini smue miskominikasyen je~~
aku mule heran pesall smue tk kene

LUPEKAN


masalah ni akan selesai dengan satu bende
KESABARAN
aku buar sendiri ,kerek!


dream

aku rase macam nak tuntunt je 20sen tu balek

boley lh ckp besar,kalau korang tengok ni agaknye korang akan....?


mesti excited gile babeng nk check 
=
aku dpt msg dari kawan aku,


lepas je aku buat ni
dan hasilnye ni ",

tak kesah kot tak dapat -redha je laah
*sape soh ko mintak sains..kan dh tk dpt kn..",

well hasil ni dh hilang kan rase dilemma aku selame ni
so IM RELEASE

tak pe..back to the track!..
aku dpt msg 
"tiqa ,cube ko bukak moe.gov.my ni..."
"ade orang kate dh keluar dh matrix"

bayangkan,org yg dh tau dy tak dpt maktab ni.tetibe dpt msg cmtu

aku buatlh ikot arahan dy,

SEND---->

pas beberape saat..

full,storage for new incoming message!
*siot jek,aku tau lh hp tk canggih well at leastt name dy sedap
DELETING MESSEGE...
*delete je lh msg sengal2 tu

keluar lh messange ni
*smbil mulut penuh selawat..
pejam mate~dptlah2 dapatlh2
1
2
3

"dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya,
maklumat lanjut sila rujuk moe.gov.my"


what??????????.
apekah ini smue!

dengan hati yang berselubung duka lara senja
dan ape saje,bagai dunia terhenti seketika

tidolahh..
*dengan berharap esok aku bangun balek ,aku boleh ckp mcm ni
"oh,mimpi je smue tu"

hari ni aku bukak FB aku,tak puas aty,
aku bukak web matrix tu balek
*berharap mimpi je smue tu,mcm aku planlh

aku bukak tetibe dy kate kat ctu,
tarikh menyemak permohonan,anda
28.4

~
WELL,moral of the story is,
dreams do come true.
kadang2 messange hangit pon ade dh kt dunia ni
sekurang-kurangnya

yelahkan,sekurang-kurangnye malam tu aku dpt 
chat ngan farid kamil
seriuslaah
aku bukan penipu....
dy janji nak belaje aku aiskrim 20sen. tau..
*syim,aku tuntut balek~ ngee








sayang adek

sayang adek,
abah kate,adek kalau besar jdik aku=.=*sigh
muke dy sebijik mase aku kecik dulu
tunjuk gambar kecik aku kt adek
"adek,teke ni sape"....answering.."ni mayalah!."

mati2 kene tipu ,kesian.

sayang adek,
dulu mase pilih name dy,aku excited.
tulis name byk2 yg aku suke
aku ingat nk ltk NUR AFIQAH
sebab kakak first aku-hidayah
kakak second-hidayu

so,aku nak la ltk afiqah..
akan tetapi izzati adek bwh aku ni JELOUS..!
dy tk bagi-.-

ntok mencapai seia sekata sehati sejiwa,
sepakat membawe makne
kami buatlah undian
masokkan name dlm balang..
aku pilih.
dpt umairah....takpelh sedap jugak!

sayang adek

aku merungut,ala maya ni,baju kotor..ei*nnty aku jugak basoh

"ika,nak maya bsoh sendiri pon boley"
boley ke?
"boley,bagi lah"* jerit2 dlm toilet.


sayang adek

dy penah kate,
dulu maya laki sekarang maya perempuan
~ngee

sayang adek
bile nmpak iklan DSLR tu dy ckp
ika nak tu kan!..*aku buat muke tk tau dpn mak
sengal punye budak...rahsie tu!


sayang adek

ika,kenape kalau ika buat air,teh ke kopi ke
tak rase..
"BIARLHH..KURANGKAN GULA LH"

sayang adek
"dek,nnty tolong akq angkat baju kt luar ea.."
yelah~

panaslh ika,cikgu maya kate kan,
panas2 nnty kulit rosak tau!
hurm=.=




~pstttt...tlong jgn tiru aku besar nnty,cetaklah muke ko sendiri ea

:P


nak sangatkan..bagikan!

masak

lagu yuna-coffe


malas nak buat ape2 hari ni boleh tak..

ade satu bende yg aku malas nk pk,
ape?..adelah rahsia.
cakap sharing is caring..but a secret still a secret.

tapi bende tu tak penting pon,tak sepenting pertanyaan 
"ko nak jdik ape lepas ni?".."ko nak amek ape lepas ni?"
*ni wajib di fikir kan.

ketepikan bende2 yang tak penting sekarang ni.
merepek je smue tu.

bende ni,bende yg aku paling tak pandai dlm hidup.
langsong tak geti ckp pasalnye ngan orang laen
tah pernah share ngan orang laen
tak kirelh dy pakar motvasi tersohor ke..
*alah buat semak je smue tu.
stop right there !

korang!
korang,vlog aku dh terjah,blog aku dh buat,tumblr aku dh geti,buat video..well im a part of lah.
doddle ,adelah sikit. masak? hehe..blom lagi lh=_=
ape?..
banyak sebab anak dare malas nk belajar masak
antarenye:

1.penat memikirkan sape yang nak makan lepas tu--well im on diet*_*
2.bukak peti ais jek.tengok penuh makanan ringan..*bukan msk dh mkn jdiknye
3.pastu tetibe je mak bwk makanan dari luar*pembaziran berlaku
4.byk dh fast food kt dunie ni,,siap drive away lgi.
5.takde cikgu kot-.-
6.tunggu mase dekat nak kawen
7.sikap "ade aku kesah" terpahat dlm diri
 *ALASAN JE TU!

"perempuan ngan laki sape lagi pandai masak?"

lelaki2 kat luar tu akan kate,lelakilah sebab lelaki byk jdik chef tersohor

tidak sama sekali!
the true answeris PEREMPUAN,
SEBAB kenape perempuan tak jdik chef adalah faktor

kerje sebagai chef,mengikut shif..dan ini tidak sesuai ntok perempuan
apebile dy mengandung-.-..tros cuti 2 bulan

so the winner is women..

makanan paling sempurna dlm dunia ialah masakkan dari mak masing2 
yg diadun,dan disempurnakan dengan penuh kasih sayang

sebab tu kalau tanye
makanan kegemaran ramai akan kate
MASAKAN MAK
kan kan!..hehe
ala mcm iklan tu..
"this recipe are my mother,i owe this to her"

buzz:aku gemok beralasan tau!=_=